Home

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds
[Countdown id=1]

Apakah itu Matematik Masteri PLUS ?

Cikgu Iznan pertama kali melancarkan PROGRAM MATEMATIK MASTERI PLUS  yang lebih interaktif mesra pelajar dan boleh belajar dimana-mana yang kini memfokuskan Teknik & Strategi Matematik  yang membantu anak anda dari ZERO kepada PRO
Mohammad Iznan bin Azmi, pengalaman mengajar 17 tahun dalam subjek Matematik, 9 tahun mengajar UPSR. Kepakaran saya 
adalah membantu menyelesaikan masalah murid lambat/cicir dalam kelas menggunakan Teknik + Inovasi POWER untuk menukar kepada lebih cemerlang. 
Pernah rekod saya, saya mendapat murid bermula hanya Gred D dan E dalam Matematik, tetapi hasil teknik + usaha berjaya meningkatkan Grednya kepada dalam UPSR. Bagaimana? Nak tak kalau saya bantu anak anda macam ini?

Persedian awal amatlah penting..bukan tahun ni ni exam..tahun ni baru nak "PULUN" semua..memang anak kita akan stress dan alasan 'Masa tak cukup'. -Cikgu Iznan-

Masalah Result Matematik Anak

Basic maths perlu diajar tahun 4 dan 5. 4 kunci utama dlm maths ni kena betul-betul mantap.Biasanya..anak akan cakap tak cukup masa jawab soalan kertas 1..apa masalahnya?Skill menjawab secara Pantas untuk kertas 1 tak boleh nak kuasai..sebab masih lagi tahun 6 asyik fokus fakta asas maths…sebab tu tahun 4 dan 5 sangat penting.

Masalah Result Anak Yang Kita Tak Boleh Lari

Masalah Asas Sifir

Punca Utama asas sifir anak kita tak pandai lagi kuasai sifir 1 digit dan sifir 2 digit. Asas Sifir sangat penting untuk anak anda menjawab soalan jauh mencabar lagi.

Peratus

Rata-rata anak murid yang temui, soalan berbentuk peratus mereka tak pandai nak tukarkan dan hitungkan peratus.

Asas Box Model

Pengiraan Box Model lagi anak tak mahir lagi macam mana nak kuasai asas matematik.

Pecahan

Soalan pecahan sangat memerangkap anak anda. Sebab itu, anak-anak masih lagi tak mahir pecahan nak tunggu tahun 6 baru nak belajar.

Fraction Model

Fraction Model soalan berbentuk jadual kebanyakan anak-anak tak faham soalan yang dikendaki.

KBAT

Sebut sahaja KBAT anak-anak mula susah hati macam mana nak jawab?? mak ayah lagi la kecut perut dengar soalan ni. Sebenarnya tak susah teknik yang anak kita guna tu yang memeningkan.

Adakah Anak Anda Ada Masalah STUCK Matematik Seperti Berikut:

Anak kita membazir masa. Contohnya, ada dua jam untuk belajar tapi yang betul-betul kita fokus hanya 15 minit.

Pelbagai kaedah dah guna, tapi prestasi matematik tak POWER

Belum kuasai Asas Matematik

Tak Faham Soalan jawab hanya penuhkan kertas soalan

Dah banyak latihan anak saya buat tapi masih lagi gagal

Rasa nak marah bila ajar anak, masih tak paham2..ada yang dh bertukar jadi HARIMAU JADIAN

Akibatnya bukan setakat STUCK tapi Mak Ayah pun...

Mak ayah bertukar jadi SINGA

Mak ayah jadi STRESS anaksoalan mudah tak dapat jawab

Baru nak UPSR baru nak kalut

Anak asyik cakap matematik susah la ibu...

Mak ayah asyik TEKAN anak suruh buat latihan sedangkan tak mahir teknik

Mak ayah pun pening tak tahu macam mana solusi bagi anak lulus matematik

Apa SOLUSI Yang Tepat?

Asas maths

Diakhir pembelajaran anak-anak dapat menguasai konsep asas tambah,tolak,bahagi, darab dan sifir dengan cepat dan betul pada masa yang ditetapkan.

Penukaran Unit

Diakhir pembelajaran anak-anak dapat mengusai konsep penukaran unit dengan cepat melibatkan isipadu,jisim, unit dan wang menggunakan Teknik Converter.

Fraction Model

Diakhir pembelajaran anak-anak dapat menguasai konsep pecahan menggunakan Teknik Fraction Model. Teknik ini dapat membantu menyelesaikan semua soalan melibatkan pecahan dalam isipadu,jisim, unit dan wang

Box Model

Di akhir pembelajaran anak-anak dapat menguasai soalan KBAT dan Kritikal Thinking menggunakan Teknik Box model. Teknik ini dapat menyelesaikan 80% soalan KBAT dengan mudah dan FULL MARK.

"Jangan Harap Nak Anak Dapat Result Luar Biasa Kalau Tindakan Kita Masih Lagi Biasa-biasa"
-Cikgu Iznan-

Apa Kata Mereka Yang Telah Cikgu Iznan Bantu

Assalamulaikum, Cikgu Alhamdullilah, last year masa periksa akhir tahun matematik anak saya D Ujian Mac baru ni meningkat kepada B Hasil usaha mempelajari & mengikuti teknik-teknik yang cikgu berikan Semoga PPSR nanti anak saya mendapat A dalam matematik terima kasih cikgu saya happy sangat
Azlina Lynn,
Ibu yang sayang pada anaknya
Anak saya baru hbis upsr...alhamdulillah dari pencapaian E telah meningkat ke B...syukur alhamdulillah...jadi saya nak jemput cikgu untuk anak2 murid saya pula...jumlah murid thun ini 50 orang.
Nurniah Maharin
Memang betul2 tak sangka, masa percubaan murid saya dapat E (28 Markah ), selepas cadangan cikgu Iznan, sy pon menggunakan modul ini, tak sangka terus lompat ke B.
Lynnda Mazhar
Norazamimah Nmj Tq cikgu...Alhamdulillah...anak saya ada perubahan yg sgt besar...trial E tp result upsr baru2 ni dpt B...slps guna modul cikgu iznan.
Norazamimah Nmj

ROKET RESULT MATEMATIK UPSR 2018

PROGRAM MATEMATIK MASTERI PLUS

Apa yang Cikgu Iznan boleh bantu dalam Program Matematik Masteri PLUS ini ada 3 Pakej Utama :

 

Pakej Yang Pertama : Portal Pembelajaran Secara Online

Video Animasi Teknik Asas Maths

Video Cikgu Iznan dan Cikgu Tarmizi

Quiz dan soalan intraktif

17 Teknik Rahsia Cikgu Iznan

Video Teknik Box Model

Video Teknik Fraction Model

Teknik Menjawab soalan KBAT

SEPERTI GAMBAR DIBAWAH:

Pembelajaran Output & Input

Bertujuan untuk memberi persediaan rapi kepada pelajar untuk menghadapi peperiksaan. Skill dan strategi menjawab yang terbaik dalam masa yang mencukupi akan digilap kepada pelajar melalui kaedah ini. Dalam pada masa yang sama, sistem ini disediakan khas untuk ibubapa memantau aktiviti dan prestasi anak mereka pada bila-bila masa.

Berinteraktif

 

Memudahkan anda mengulangkaji pelajaran menggunakan nota online yang berwarna, ringkas, padat dan berinteraktif..

Silibus

 

Silibus yang disediakan bermula dari TAHUN 4 sehingga TAHUN 6 adalah mengikut silibus yang ditetapkan Kementerian termasuk KSSR, KSSM, KBSM, KBAT dan PBS.

Laporan

 

Laporan prestasi semasa murid secara detail akan dipaparkan dalam bentuk graf yang boleh dipantau secara online oleh murid & ibubapa seterusnya mengetahui kelemahan yang perlu ditambahbaik dari semasa ke semasa.

Platform Apa Yang Saya Boleh Gunakan Cikgu?

Komputer

Laptop

Smartphone (ios atau Android)

Ada access Internet

Pakej Yang Kedua : Modul Teknik Lukis-lukis

Nota Penting

10 Set Soalan Mudah (Aras Rendah)-100 Soalan

7 Set Soalan Aras Sederhana (Aras Sederhana) - 70 Soalan

3 Set Ujian (Aras Tinggi)-45 Soalan

Sesuai Untuk Anak Dari Gred D/E Kepada Gred A/B

Set Lengkap Jawapan

215 Soalan(156 muka surat)

Klon Soalan Percubaan Negeri-negeri 2016/2017

Klon Soalan UPSR 2016/2017

Menggunakan Konsep Recall

Modul Yang Mudah Di Fahami

Telah Diuji Teknik Ini Bermula Tahun 2008 Pada Murid Saya

Modul TEKNIK LUKIS-LUKIS

Pakej Yang Ketiga: Kelas Intensif Telegram

Rakan yg positif

Perbincangan soalan oleh cikgu

Perbincangan soalan

Cikgu yang sempoi

ANUGERAH

Guru Inovatif Kebangsaan
Saya mendapat pengiktirafan dari pihak KPM sebagai guru INOVATIF KEBANGSAAN PADA 2005, 2008,2009,2014,2016 DAN 2017.

2005 = Anugerah Perkhidmatan Cemerlang

2009 = Anugerah Pengajaran Terbaik

2016=Projek Inovasi Magic Box (Masa Dan Waktu)

2005 = Projek Inovasi Esteem Diri

2011 = Anugerah Kumpulan Invasi Kebangsaan (Teknikal/Dokumentasi)

2017= Anugerah Pengajaran Terbaik

2008 = Projek Inovasi Vocab KIT (B.Inggeris)

2014= Projek Inovasi CD Ajaib (Teknik Penolakan)

2017 = Anugerah Kumpulan Invasi Kebangsaan (Teknikal/Dokumentasi)

KEPAKARAN MATEMATIK

1
Tahun Pengalaman
1
Anugerah INOVATIF
1
Teknik Mudah matemnatik

BAYANGKAN JIKA ANDA TIDAK MENGAMBIL KEPUTUSAN SEKARANG?

AMARAN JANGAN DAFTAR MATEMATIK MASTERI PLUS JIKA

Ibubapa yang nak anak kesayangan berjaya akan sanggup korbankan sedikit tenaga demi ILMU dan InsyaAllah akan membantu RESULT anak anda.

-Cikgu Iznan-

“Wahh saya BERMINAT untuk daftar! Berapa kos untuk daftar MATEMATIK MASTERI PLUS ni?”

 

 

Jika ikutkan nilai yang anda perolehi dlm MATEMATIK MASTERI PLUS ni, yuran sepatutnya adalah

R̶M̶ ̶30̶0̶

Apakata cikgu bagi OFFER RM220 potongan sehingga 30hb sahaja

R̶M̶ ̶1̶0̶0̶

Mahal lagi la Cikgu..

tetapi untuk kali ni cikgu beri anda DISKAUN.

Hanya RM80

Ini OFFER khas dari Cikgu Iznan untuk bantu anak anda meningkatkan RESULT MATEMATIK 

ciIKGU IZNAN
Guru Inovatif

Matematik Masteri PLUS

RM220 RM 80 / *Tiada Bayaran Bulanan
  • Portal Matematik Masteri PLUS
  • Modul Teknik Lukis-lukis
  • Group Intensif Telegram
  • FREE GIFT

FAQ

Soalan dan jawapan

Anda boleh guna HP,Dekstop, Ipad yang ada kemudahan internet

10 BULAN UNTUK SEKALI BAYARAN

Terbukti telah berkesan sejak kami laksanakan. Selain itu, ada telegram Group yang boleh bersoaljawab dengan guru. Tak faham blh tanya.

Apa kata mereka?

Anak saya baru hbis upsr...alhamdulillah dari pencapaian E telah meningkat ke B...syukur alhamdulillah...jadi saya nak jemput cikgu untuk anak2 murid saya pula...jumlah murid thun ini 50 orang.
Nurniah Maharin
Pernah sekali masa dalam kelas, cikgu panggil tiga org utk jwb soalan di white board. Soalah pecahan, ada kotak2. Org lain masih mengira, dia dapat jawapan tanpa kira pun. Rupanya dia dah boleh pecah2kan kotak2 tu dlm minda saja. Cikgu kata dia orang "visual".. Padahal saya latih dia ikut modul kotak2 😊.. Terima kasih sekali lagi cikgu. Semoga Allah membalasnya.
Ida Airina
Norazamimah Nmj Tq cikgu...Alhamdulillah...anak saya ada perubahan yg sgt besar...trial E tp result upsr baru2 ni dpt B...slps guna modul cikgu iznan.
Norazamimah Nmj
Anak saya baru hbis upsr...alhamdulillah dari pencapaian E telah miningkat ke B...syukur alhamdulillah...jadi saya nak jemput cikgu untuk anak2 murid saya pula..jumlah murid thun 6 tahun ini 50 orang
zainab hashim